. . . effecten

effecten

category.php

Dit beïnvloedt de risico’s van gamen

Voor de één is gamen een leuke hobby met vooral voordelen. De ander komt wél in de problemen. De risico’s van gamen verschillen per game, per persoon en per situatie.

Hoe de omgeving de risico’s van gamen beïnvloedt

De omgeving beïnvloedt de risico’s van gamen. Jongeren die bijvoorbeeld gepest worden op school of veel ruzie hebben met hun ouders kunnen overmatig gaan gamen. Ze lopen dan meer kans op problematisch gamen of klachten met de gezondheid.

Waarom de risico’s van gamen per persoon verschillen

Sommige jongeren krijgen sneller problemen met gamen dan andere. Jongeren die zich bijvoorbeeld eenzaam, onzeker of somber voelen, kunnen gamen gebruiken om aan die gevoelens te ontsnappen. De kans op problematisch gamen is dan groter.

Waarom de risico’s per soort game verschillen

De risico’s van gamen verschillen per soort game. De kans op problemen met gamen is groter bij online games die geen duidelijk einde hebben. Je kunt dan eindeloos door blijven gamen. Ook hebben sommige games slimme trucs om je door te laten spelen.

Voordelen van gamen

Gamen is een leuke hobby en een manier om te ontspannen. Gamen heeft daarnaast nog meer voordelen. Welke dat zijn, lees je hier.

ADHD, autisme, LVB en gamen

Kinderen met adhd, autisme of een licht verstandelijke beperking krijgen sneller problemen met gamen. Hier lees je info en tips voor ouders.

Stel een vraag
Scroll naar boven