single.php
. . . opvoeding Mijn naaste of kind gamet

Mijn naaste of kind gamet

Als ouder maakt u zich misschien zorgen om het gamegedrag van uw kind. U kunt bang zijn dat uw kind het contact met leeftijdsgenoten verliest. En dat uw kind te weinig “echt leuke dingen” doet, zoals buiten spelen of zwemmen.

Kinderen houden van spelen en digitaal spelen hoort daar ook bij. Als leeftijdsgenootjes van uw kind allemaal online zijn is het niet altijd verstandig (en niet leuk!) om uw kind buitenspel te zetten.

Veel van de bekende zorgen zijn wetenschappelijk onderzocht en het uiteindelijke verhaal is genuanceerd: gamen is voor veel kinderen een hele leuke hobby met allerlei voordelen, maar wel een hobby die u goed in de gaten moet houden.

Het is daarom altijd verstandig om u goed te verdiepen in het gamegedrag van uw kind. Dit voorkomt overbezorgdheid, maar helpt u ook met het stellen van duidelijke regels die goed aansluiten bij de beleving van uw eigen ‘gamer’ en daarmee beter werken. Websites zoals Youtube en Twitch kunnen daarbij goed helpen. De pagina’s hiernaast bieden bovendien praktische tips en nuttige voorbeeld opvoedvideo’s.

Komt uw kind soms met woorden of afkortingen waar u nog nooit van gehoord heeft? Misschien helpt onderstaand woordenboek een handje!

 

 

Wat is er eigenlijk leuk aan gamen? Wat kun je doen als een kind te veel gamet? Welke tips geven andere ouders? In het onderstaande filmpje geeft een gezin uitleg over gamen met tips voor ouders en andere opvoeders.

Samen gamen?

Samen een keer gamen kan helpen om elkaar beter te begrijpen. Wat gebeurt er als je kinderen en ouders samen laat gamen? In onderstaand filmpje kun je het zien.

(Video herplaatst met toestemming van Vodafone-Ziggo)

Stel een vraag
Scroll naar top