Symposium: Preventie problematisch gamen

Op 5 april 2016 werd het Symposium Preventie van problematisch gamen ‘The next level’ gehouden. Het door het Trimbos-instituut georganiseerde symposium vond plaats in het Louis Hartloopercomplex te Utrecht.

Het symposium was bedoeld om te informeren en te inspireren, voor iedereen die zich met preventie van problematisch gamen bezighoudt. Dat er interesse was bleek wel uit de volle zaal met 200 aanwezigen.

Het symposium werd geopend door de dagvoorzitter Ferry Goossens (Trimbos-instituut). Naast Ferry, waren er nog vijf sprekers uit het veld. Er werden nieuwe cijfers en interventies gepresenteerd. De presentaties vindt u hiernaast.

Op het symposium ging ook de film ‘To game, or not to game’ (script en regie door Lisette Jespers) in première. In dit drieluik kruipt de kijker in de huid van een gamer, zijn ouders en de vriendin van de gamer. Het drieluik is gemaakt om wederzijds begrip te kweken wanneer binnen een gezin sprake is van overmatig gamen. De film is gemaakt voor ouders, jongeren en partners van problematische gamers en kan door preventieprofessionals worden ingezet bij hun activiteiten.