single.php
. . . risico's Kunnen videospellen epilepsie veroorzaken?

Kunnen videospellen epilepsie veroorzaken?

Er is geen bewijs gevonden dat iemand epilepsie kan krijgen door het spelen van computerspelletjes. Maar als iemand al last heeft van epilepsie kunnen bepaalde games wel een aanval uitlokken. Er kunnen schokken in de armen, de benen of het lichaam optreden of iemand kan even afwezig zijn.

Daarnaast komen soms aanvallen voor waarbij er vreemde sterretjes of gekleurde ballen worden gezien. Misselijkheid en hoofdpijn hoort daar ook vaak bij. Het risico hierop wordt kleiner wanneer er een groter scherm wordt gebruikt. Bij een scherm van 100 Hz is het relatief veilig om te gamen als epilepsie patiënt. Maar de meeste pc schermen zitten rond de 60 Hz.

Stel een vraag
Scroll naar boven