. . . anderen

anderen

category.php

Wat zijn e-sports?

E-sports is een afkorting voor electronic sports. E-sports is competitief gamen. E-sporters spelen online in georganiseerde, professionele wedstrijden tegen elkaar. Vaak kunnen e-sporters in deze wedstrijden geld verdienen. In deze wedstrijden kunnen professionele gamers alleen of in een team tegen elkaar spelen. Je kunt het vergelijken met sporten als voetbal. Dat kun je als amateur spelen, maar je kunt ook doorgroeien tot profvoetballer. Dan kan je er geld mee verdienen. Net als bij profvoetbal worden er voor e-sports grote toernooien georganiseerd. Hier strijden bijvoorbeeld de beste teams van Nederland, Europa of zelfs de wereld tegen elkaar.

Wat zijn e-sports? Lees verder ❯

Wat zorgt ervoor dat je kind veel wil gamen?

Gamen is een populaire hobby onder kinderen en jongeren. Bijna ieder kind gamet wel eens. Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom je kind gelijk uit school achter het scherm kruipt. En waarom je kind moeilijk achter dat scherm is weg te slaan. Kinderen gamen voornamelijk omdat ze er plezier aan beleven. En als iets leuk is om te doen, willen ze er natuurlijk zoveel mogelijk tijd aan besteden.

Wat zorgt ervoor dat je kind veel wil gamen? Lees verder ❯

Waarom niet elke game zomaar op pauze kan

‘Ik moet nog even iets afmaken’. Het klinkt je vast bekend in de oren. Je hoort het op het moment dat het eten klaarstaat of wanneer je op bezoek gaat bij familie. Wanneer je gaat kijken zie je je kind geconcentreerd achter het scherm. De vingers druk klikkend op allerlei knopjes. Hoe komt het nou dat ze niet kunnen stoppen wanneer je dat vraagt? En dat ze ook vaak niet weten hoelang het dan nog duurt? Kan de game niet gewoon op pauze? Hieronder staat beschreven waarom een game vaak niet zomaar op pauze kan. Daarnaast krijg je tips over wat je als ouder kunt doen.

Waarom niet elke game zomaar op pauze kan Lees verder ❯

Waarom geeft je kind extra geld uit aan een game?

Misschien heeft je kind wel eens om extra geld gevraagd voor een game. Of misschien zie je dat je kind zijn/haar spaargeld allemaal in dezelfde game stopt. Wat maakt dat je kind geld wil uitgeven aan games? En waar gaat dat geld dan naartoe? Gamemakers passen allerlei trucjes toe om spelers extra geld uit te laten geven aan een game. Dit gaat dan meestal via in-game aankopen. In-game aankopen zijn uitgaven die een speler kan doen in een game. Dit kan ook via de verkoop van uitbreidingen op de game.

Waarom geeft je kind extra geld uit aan een game? Lees verder ❯

Stel een vraag
Scroll naar boven