. . . feiten

feiten

category.php

Wat zijn e-sports?

E-sports is een afkorting voor electronic sports. E-sports is competitief gamen. E-sporters spelen online in georganiseerde, professionele wedstrijden tegen elkaar. Vaak kunnen e-sporters in deze wedstrijden geld verdienen. In deze wedstrijden kunnen professionele gamers alleen of in een team tegen elkaar spelen. Je kunt het vergelijken met sporten als voetbal. Dat kun je als amateur spelen, maar je kunt ook doorgroeien tot profvoetballer. Dan kan je er geld mee verdienen. Net als bij profvoetbal worden er voor e-sports grote toernooien georganiseerd. Hier strijden bijvoorbeeld de beste teams van Nederland, Europa of zelfs de wereld tegen elkaar.

Games om je mentale gezondheid te verbeteren

De meeste mensen denken bij gamen aan spellen die je voor je plezier en ontspanning speelt. Maar er is ook een andere soort game, namelijk de serious game. Een serious game heeft als doel om je iets te leren. Er zijn veel verschillende soorten serious games. Er zijn bijvoorbeeld games om iets te leren op school, te leren omgaan met emoties, of om piloten of artsen te trainen. Serious games zijn niet alleen nuttig, ze zijn ook heel leuk! Dit zorgt ervoor dat je iets sneller kan leren dan wanneer je het in een boek leest. Er zijn verschillende voorbeelden van interessante serious games die worden ingezet om de mentale gezondheid te verbeteren. We bespreken er hier drie. Een game tegen angst, één tegen depressie en één voor het omgaan met ADHD.

Dit beïnvloedt de risico’s van gamen

Voor de één is gamen een leuke hobby met vooral voordelen. De ander komt wél in de problemen. De risico’s van gamen verschillen per game, per persoon en per situatie.

Wat maakt gamen leuk?

Voor veel mensen is gamen een hobby waar ze plezier aan beleven. Er zijn allerlei voorbeelden van wat er leuk is aan gamen.

Wat zijn games?

De gamer kijkt niet passief naar een verhaal, maar heeft zelf een actieve rol in het verloop van het spel. Games zijn onder te verdelen in verschillende soorten.

Wanneer stopt een RPG?

Offline RPG Skyrim kan je uitspelen, maar je kan ook blijven ronddwalen, als je dat leuk vindt.

Gamen en agressie

Als ouder ben je misschien bang dat je kind agressief wordt door het spelen van bepaalde games. Lees hier meer over gamen en agressie

Stel een vraag
Scroll naar boven