single.php
. . . hulp Komen geweld en pesterijen online vaak voor en moet ik me zorgen maken op dat vlak?

Komen geweld en pesterijen online vaak voor en moet ik me zorgen maken op dat vlak?

Komen geweld en pesterijen online vaak voor en moet ik me zorgen maken op dat vlak?

Online pesterijen (cyber bullying) komen redelijk vaak voor. Online pesten bestaat uit uitschelden, roddelen, bedreigen, ongewenste seksuele foto’s of berichtjes ontvangen, vraag om iets seksueel opwindends te doen (9%) en foto’s van het slachtoffer zonder toestemming verspreiden.

Pesten komt voor via sociale media of via online spellen. Bij sociale media zijn pesters meestal bekende leeftijdsgenoten en in een online game mensen die alleen online bekend zijn. Jongens worden vaker online gepest dan meisjes. Maar als meisjes gepest worden is dat vaker door iemand die ze kennen. Wanneer men gepest wordt door een bekende wordt dit vaker verzwegen. Het is moeilijker om het te vertellen omdat je die persoon in de echte wereld ook kent en de consequenties en gevolgen om het te vertellen daarom groter zouden kunnen zijn.

Je kan als ouder het gesprek aangaan en vragen of er gepest wordt online. Dit zelf in de gaten houden is tegenwoordig met de hoeveelheid aan communicatiemiddelen niet goed mogelijk.

Stel een vraag
Scroll naar boven