single.php
. . . opvoeding Wordt mijn kind gewelddadig van gewelddadige games?

Wordt mijn kind gewelddadig van gewelddadige games?

Wordt mijn kind gewelddadig van gewelddadige games?

Dat kan (op korte termijn), maar hoeft niet. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat games waar veel agressie in voorkomt kan leiden tot agressieve gedachten en gevoelens. Het kan ervoor zorgen dat je agressiviteit normaal gaat vinden.
Uit ander onderzoek blijkt dat als je veel agressieve games speelt dit kan leiden tot meer vijandelijkheid, meer ruzie met leraren, meer vechtpartijen, minder hoge cijfers en cyberpestgedrag (pesten via internet).

Ook blijkt dat spellen waarbij je een sterke concentratie en snelle reacties nodig hebt zoals bij race games, sport games en zelfs spellen zoals Wordfeud en Bejeweled kunnen leiden tot verhoogde agressie vanwege frustraties en boosheid. Hetzelfde geldt voor spellen met een te snel tempo of die te moeilijk voor je zijn.
Gelukkig worden niet alle kinderen die gewelddadige, snelle of te moeilijke games spelen agressief of gefrustreerd. Het is dus niet zo dat kinderen altijd agressief worden van bepaalde games. Geweld in games kan ook juist een goede en veilige uitlaatklep zijn voor kinderen om hun agressie kwijt te raken.

Lees hier meer over gamen en agressie.

Stel een vraag
Scroll naar boven