single.php
. . . verantwoord-gamen Hoe ga ik om met online gokken en online betalingen?

Hoe ga ik om met online gokken en online betalingen?

Online betalingen bij het spelen van online games komt steeds meer voor. Dit gebeurt op drie manieren:

  1. De games worden eerst gratis aangeboden, maar om verder te komen in het spel moet je betalen. De drang om jezelf te bewijzen, te verbeteren en te groeien in het spel zijn redenen waarom kinderen gamen leuk vinden en veel spelen. Hier wordt goed op ingespeeld door kinderen eerst enthousiast te maken over het spel en ze vervolgens geld te vragen om verder te kunnen spelen.
  2. De game probeert je te laten inschrijven bij bedrijf en laat je facturen betalen om verder het spel te kunnen spelen. Je hebt vaak al zo veel tijd geïnvesteerd in het spel dat je er ook weer verder in wilt komen en dit kan op deze manier lukken, de motivatie om betaald te gamen wordt daardoor hoog.
  3. De game laat je virtueel game geld kopen om bepaalde items aan te schaffen bij specifieke online game websites. Ook in dit geval is de tactiek om het kind eerst te laten wennen aan de game en groeien in de game, om vervolgens kinderen extraatjes aan te bieden waardoor ze nog beter kunnen worden. Dit trekt kinderen die al in die gamewereld zitten erg aan.

Online games waar het meeste geld aan wordt uitgegeven zijn MMORPG’s met World of Warcraft als game met de meeste betalende leden.
Belangrijk is dus om open met je kind te praten over hoe online betalingen werken en hoe de games en daarop inspelen. Het is belangrijk het kind bewust te maken van dit proces zodat zij meer op hun hoede zijn wanneer ze in zo’n situatie terecht komen. Ook is het belangrijk goede afspraken te maken met het kind over online betalingen.

Stel een vraag
Scroll naar top