single.php
. . . opvoeding Waarom niet elke game zomaar op pauze kan

Waarom niet elke game zomaar op pauze kan

Waarom niet elke game zomaar op pauze kan

‘Ik moet nog even iets afmaken’. Het klinkt je vast bekend in de oren. Je hoort het op het moment dat het eten klaarstaat of wanneer je op bezoek gaat bij familie. Wanneer je gaat kijken zie je je kind geconcentreerd achter het scherm. De vingers druk klikkend op allerlei knopjes. Hoe komt het nou dat ze niet kunnen stoppen wanneer je dat vraagt? En dat ze ook vaak niet weten hoelang het dan nog duurt? Kan de game niet gewoon op pauze? Hieronder staat beschreven waarom een game vaak niet zomaar op pauze kan. Daarnaast krijg je tips over wat je als ouder kunt doen.

Online games

In online games kun je tegen spelers van over de hele wereld spelen. In veel online games speel je wedstrijden tegen anderen. Deze wedstrijden kun je vergelijken met echte sportwedstrijden, alleen vinden ze dan dus online plaats. Bij een sportwedstrijd kan een speler ook niet zomaar een wedstrijd pauzeren wanneer dat even uitkomt. Dat is ook zo bij deze games. Daarbij komt ook nog dat de wedstrijden in veel games niet een bepaalde duur hebben. Deze wedstrijden zijn afgelopen wanneer de winnaar bekend is. Een voorbeeld hiervan is League of Legends. Hier kunnen wedstrijden zo kort zijn als 15 minuten, maar kunnen ook uitlopen tot bijna een uur!

Gewoon afsluiten?

Kan mijn kind dan de game niet gewoon afsluiten? Nee, ook dat is bij deze online wedstrijden niet handig. Je kind laat hiermee zijn/haar teamgenoten in de steek of verliest daardoor de wedstrijd. Er zijn zelfs games waarbij een speler een tijd niet mag spelen wanneer hij/zij de online wedstrijd vroegtijdig afsluit of niet meespeelt. En hoe erg is het dan als je kind een keer een wedstrijd verliest? Vergelijk het maar weer met een sportwedstrijd. Die zou je ook niet zomaar stoppen als het eten al klaar is!

Maar sommige games kunnen wel op pauze!

Niet elke game is een online game. En veel online games hebben ook spelmogelijkheden die niet online plaatsvinden. Deze games of onderdelen van games kunnen vaak wel op pauze. Een voorbeeld hiervan is Call of Duty. Wanneer je in deze game de verhaallijn volgt, speel je niet online. De game kan in principe gewoon op pauze. Alleen wanneer je midden in een gevecht zit is dat misschien niet handig. De game heeft ook een modus waarbij je wel online tegen andere mensen speelt. Die modus kan dus niet zomaar op pauze.

Wat jij kunt doen

Het is goed om met je kind in gesprek te gaan over het gamen. Dan kan je duidelijke afspraken maken. Je kunt bijvoorbeeld vragen naar welke game je kind speelt en hoe die game werkt. En je kan een tijd afspreken waarna je kind niet een nieuwe wedstrijd meer mag opstarten. Praten zorgt er dus voor dat je beter begrijpt wat je kind doet. Hierdoor wordt het voor jou makkelijker om goede afspraken te maken.

In dit artikel vind je nog meer tips over opvoeding en gamen.

Stel een vraag
Scroll naar boven