single.php
. . . opvoeding Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind laten gamen?

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind laten gamen?

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind laten gamen?

Er bestaat geen advies dat aangeeft vanaf welke leeftijd kinderen mogen gamen. Ook voor jonge kinderen kan gamen al heel leuk en leerzaam zijn. Het is een vorm van (digitaal) spelen en hoort bij de huidige tijd.

Het is wel belangrijk om als ouder toezicht te houden op het gamegedrag: welke games spelen mijn kinderen? Zijn deze games qua inhoud en leeftijd geschikt? Hoeveel uren gamen mijn kinderen?

Aantal uren gamen

Er bestaan geen richtlijnen over hoeveel uren gamen voor een kind van een bepaalde leeftijd geschikt is. Dit kan ook per kind verschillen. Belangrijker dan een harde norm hierin is het houden van balans in de activiteiten van je kind. Spelen, sporten, slapen, sociale activiteiten, school. Al deze dingen horen een plek te hebben in de dag van je kind. Het is belangrijk dat het gamen niet ten koste gaat van bijvoorbeeld school of sociale activiteiten. Daarnaast betekent twee uur gamen vaak ook twee uur stil zitten. Op de lange termijn is te veel zitten niet gezond. Juist kinderen hebben veel beweging nodig voor een gezonde ontwikkeling van hun lichaam. Hou dit in de gaten en maak afspraken met elkaar over gamen en beeldschermtijd.

Wil je graag weten hoeveel uren kinderen en jongeren tegenwoordig gamen? Lees deze cijfers hier.

Stel een vraag
Scroll naar boven