. . . over games

over games

category.php

Gokken in games

Gokken in games Het verschil tussen gokken in games en echt gokken Gokken is het inzetten van geld in een gok- of kansspel. Kans bepaalt hierbij of de gokker wint of verliest. Als de gokker iets wint heeft dat waarde in de echte wereld. Gokspelen aanbieden in games is in Nederland verboden. Gamebedrijven mogen wel …

Gokken in games Lees verder ❯

Wat zijn e-sports?

E-sports is een afkorting voor electronic sports. E-sports is competitief gamen. E-sporters spelen online in georganiseerde, professionele wedstrijden tegen elkaar. Vaak kunnen e-sporters in deze wedstrijden geld verdienen. In deze wedstrijden kunnen professionele gamers alleen of in een team tegen elkaar spelen. Je kunt het vergelijken met sporten als voetbal. Dat kun je als amateur spelen, maar je kunt ook doorgroeien tot profvoetballer. Dan kan je er geld mee verdienen. Net als bij profvoetbal worden er voor e-sports grote toernooien georganiseerd. Hier strijden bijvoorbeeld de beste teams van Nederland, Europa of zelfs de wereld tegen elkaar.

Games om je mentale gezondheid te verbeteren

De meeste mensen denken bij gamen aan spellen die je voor je plezier en ontspanning speelt. Maar er is ook een andere soort game, namelijk de serious game. Een serious game heeft als doel om je iets te leren. Er zijn veel verschillende soorten serious games. Er zijn bijvoorbeeld games om iets te leren op school, te leren omgaan met emoties, of om piloten of artsen te trainen. Serious games zijn niet alleen nuttig, ze zijn ook heel leuk! Dit zorgt ervoor dat je iets sneller kan leren dan wanneer je het in een boek leest. Er zijn verschillende voorbeelden van interessante serious games die worden ingezet om de mentale gezondheid te verbeteren. We bespreken er hier drie. Een game tegen angst, één tegen depressie en één voor het omgaan met ADHD.

Waarom niet elke game zomaar op pauze kan

‘Ik moet nog even iets afmaken’. Het klinkt je vast bekend in de oren. Je hoort het op het moment dat het eten klaarstaat of wanneer je op bezoek gaat bij familie. Wanneer je gaat kijken zie je je kind geconcentreerd achter het scherm. De vingers druk klikkend op allerlei knopjes. Hoe komt het nou dat ze niet kunnen stoppen wanneer je dat vraagt? En dat ze ook vaak niet weten hoelang het dan nog duurt? Kan de game niet gewoon op pauze? Hieronder staat beschreven waarom een game vaak niet zomaar op pauze kan. Daarnaast krijg je tips over wat je als ouder kunt doen.

Dit beïnvloedt de risico’s van gamen

Voor de één is gamen een leuke hobby met vooral voordelen. De ander komt wél in de problemen. De risico’s van gamen verschillen per game, per persoon en per situatie.

Wat zijn games?

De gamer kijkt niet passief naar een verhaal, maar heeft zelf een actieve rol in het verloop van het spel. Games zijn onder te verdelen in verschillende soorten.

Wanneer stopt een RPG?

Offline RPG Skyrim kan je uitspelen, maar je kan ook blijven ronddwalen, als je dat leuk vindt.

Stel een vraag
Scroll naar boven