. . . risico's

risico’s

category.php

Gokken in games

Gokken in games Het verschil tussen gokken in games en echt gokken Gokken is het inzetten van geld in een gok- of kansspel. Kans bepaalt hierbij of de gokker wint of verliest. Als de gokker iets wint heeft dat waarde in de echte wereld. Gokspelen aanbieden in games is in Nederland verboden. Gamebedrijven mogen wel …

Gokken in games Lees verder ❯

Dit beïnvloedt de risico’s van gamen

Voor de één is gamen een leuke hobby met vooral voordelen. De ander komt wél in de problemen. De risico’s van gamen verschillen per game, per persoon en per situatie.

Hoe de omgeving de risico’s van gamen beïnvloedt

De omgeving beïnvloedt de risico’s van gamen. Jongeren die bijvoorbeeld gepest worden op school of veel ruzie hebben met hun ouders kunnen overmatig gaan gamen. Ze lopen dan meer kans op problematisch gamen of klachten met de gezondheid.

Waarom de risico’s van gamen per persoon verschillen

Sommige jongeren krijgen sneller problemen met gamen dan andere. Jongeren die zich bijvoorbeeld eenzaam, onzeker of somber voelen, kunnen gamen gebruiken om aan die gevoelens te ontsnappen. De kans op problematisch gamen is dan groter.

Waarom de risico’s per soort game verschillen

De risico’s van gamen verschillen per soort game. De kans op problemen met gamen is groter bij online games die geen duidelijk einde hebben. Je kunt dan eindeloos door blijven gamen. Ook hebben sommige games slimme trucs om je door te laten spelen.

Zo blijf je lichamelijk gezond

Game je zittend en lang achter elkaar? Dan loop je risico op lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan nek- en schouderpijn, of hoofdpijn. Er staat namelijk lang spanning op dezelfde spieren. Ook is het moeilijk om fit te blijven. Met deze tips blijf je fysiek toch gezond.

Zo kun je beter slapen

Game je tot laat in de avond? Dan val je waarschijnlijk moeilijker in slaap en word je ’s nachts vaker wakker tussendoor. Van het gamen wordt je namelijk alert. Met deze tips is de kans groter dat je goed kunt slapen.

Stel een vraag
Scroll naar boven