single.php
. . . verantwoord-gamen Tips voor verantwoord gamen

Tips voor verantwoord gamen

Slecht slapen, ruzie met anderen, pijn in je nek: je kunt het er allemaal last van krijgen als je onverantwoord gamet. Met deze tips voor verantwoord gamen houd je gamen leuk.

Lees verder onder de video.

Tips om beter te slapen

Game je tot laat in de avond? Dan val je waarschijnlijk moeilijker in slaap. Van het gamen word je namelijk lichamelijk en mentaal alert. Je slaapt waarschijnlijk beter als je minimaal een uur voordat je gaat slapen stopt met gamen. Daarnaast kan het helpen om je tablet of telefoon uit je slaapkamer te houden. Moet je een keer tot laat nog iets afmaken op de laptop? Zet dan de helderheid van het beeldschermlicht zo donker mogelijk.

Lees hier meer over tips om beter te slapen.

Tips om gezond te blijven

Game je zittend en lang achter elkaar? Dan loop je risico op lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan nek- en schouderpijn, of hoofdpijn. Ook kan het moeilijk zijn om lichamelijk fit te blijven.

Sta tussendoor op om even te bewegen. Ook helpt het om je houding regelmatig af te wisselen. Zo voorkom je dat er te lang spanning op dezelfde spieren staat.

Lees hier meer over tips om lichamelijk gezond te blijven

Tips voor een betere game balans 

Als je veel gamet, is het belangrijk een goede balans te houden tussen gamen en andere dingen in het dagelijks leven. Het gamen kan bijvoorbeeld ten koste gaan van werk, school en offline contact met anderen.

Zorg ervoor dat het gamen dingen als sport, sociale contacten, werk of school niet in de weg gaat zitten. Maak duidelijke afspraken met jezelf en met anderen. Bijvoorbeeld over wanneer en hoelang je wil gamen en (tot) hoe laat. Maar ook over hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven. Heb je de afspraak gemaakt om niet te gamen of even niet je sociale media te checken? Dan kan een App Blocker helpen. Hierbij kun je van te voren instellen dat bepaalde apps tijdelijk geblokkeerd zijn.

Lees hier meer tips om de balans te behouden.

Klik op het plaatje om een grotere afbeelding te zien.

tips
Stel een vraag
Scroll naar top