single.php
. . . verantwoord-gamen Zo blijf je fysiek gezond

Zo blijf je fysiek gezond

Zo blijf je fysiek gezond

Game je zittend en lang achter elkaar? Dan loop je risico op lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan nek- en schouderpijn, of hoofdpijn. Er staat namelijk lang spanning op dezelfde spieren. Ook is het moeilijk om fit te blijven. Met deze tips blijf je fysiek toch gezond:

Let op je zithouding

Het is belangrijk om rechtop te zitten. Vermijd vooroverbuigen, houd het beeldscherm het liefst op ooghoogte en zet de voeten plat op de grond. Zie dit filmpje voor meer informatie.

Wissel je houding regelmatig af

Als je je houding regelmatig afwisselt heb je minder kans op lichamelijke klachten. Zo voorkom je namelijk dat er te lang spanning op steeds dezelfde spieren staat. Je kunt bijvoorbeeld als variatie liggend op de buik op de bank de tablet of telefoon gebruiken.

Beweeg tussendoor

Lang achter elkaar stilzitten heeft risico’s. Denk bijvoorbeeld aan een grotere kans op hart- en vaatziekten, diabetes, en verhoogde bloeddruk en overgewicht. Regelmatige onderbrekingen om even te bewegen kunnen deze risico’s verminderen. Een paar keer per week sporten lijkt de gezondheidsrisico’s van lang achter elkaar zitten niet voldoende te verminderen.1Dat blijkt uit dit onderzoek bij jongeren Sta dus regelmatig even op om te bewegen. Loop weg van je scherm en pak bijvoorbeeld wat te drinken.

YouTubers vertellen hoe je fysiek gezond blijft

Stel een vraag
Scroll naar boven