Antwoord

Categorie
Games algemeen
Ingestuurd op
16-sep-2015

Vraag:

Welk type games zorgen ervoor dat kinderen langer blijven gamen?

Antwoord:

De meeste uren per week worden besteed aan online games (11,7 uur per week) vergeleken met offline games (6,3 uur) en browsergames (2,7 uur). 

Onder online games vallen Role Playing Games (RPG’s) zoals Runescape en World of Warcraft en First Person Shooters (FPS) zoals Call of Duty en Counterstrike. 

In een andere studie werd ook gevonden dat mensen die Massive Multiplayer Online Role Playing Games (MMORPG’s) spelen meer tijd besteedden aan gamen. 

Ook FPS spelers spelen gemiddeld lang per week (16 uur). Spelers van online games zijn vaak lid zijn van een clan. Dat is een groep andere spelers waar je een verbond mee hebt, zodat het moeilijk is jouw groep of clan in de steek te laten door te stoppen. Hierdoor speel je langer door dan je normaal gesproken zou doen. 

Bij MMORPG’s is zit er ook geen begin en eind het spel, wat een reden kan zijn dat zo lang wordt doorgespeeld en de spellen zo populair zijn. Anderen spelen misschien namelijk wel door als jij stopt. Zij komen dan dus verder in het spel en jij niet. Online games, en dan met name MMORPG en FSP’s zijn dus de games die het langst gespeeld worden.

Lees hier meer informatie over verschillende games.

Zoek opnieuw
Stel jouw vraag