single.php
. . . professionals Voor professionals

Voor professionals

Info voor professionals

In je werk als docent, jeugdhulpverlener of jongerenwerker kom je vaak in aanraking met kinderen of jongeren die gamen of zelfs overmatig gamen. Het is belangrijk om als professional op de hoogte te zijn van welke soorten games er zijn en wat de voordelen en risico’s van gamen kunnen zijn. Of welke kwetsbare groepen extra gevoelig zijn voor problematisch gamegedrag.Als je voor je werk met gamende jongeren, problematische gamers op zoek bent naar aanknopingspunten kun je hier terecht:

  • Rapportages. Gepubliceerde rapporten over onder andere (on)gezond gamegedrag van jongeren, (sociale) media, en aanbevelingen voor preventie zijn hier te vinden.
  • Cijfers over gamen, problematisch gamen en gameverslaving. De meest recente inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Wat is nu normaal en wat niet?
  • Lesmodules & tools. Een overzicht van lesmodules en tools die op dit moment beschikbaar zijn om in de klas of daarbuiten met verantwoord en bewust gamen.
  • Videomateriaal. Een overzicht met allerlei videobronnen die nuttig kunnen zijn binnen om (problematisch) gamegedrag beter te begrijpen en om een open en veilig gesprek over gamen te kunnen hebben.

Als je wilt weten hoe je kunt doorverwijzen of welke hulp er beschikbaar is bij problematisch gamegedrag kun je hier terecht.

Stel een vraag
Scroll naar boven